Hera – Pudding piwny z croissantami

Właśnie dostaliśmy maila od wujka Google, znów znalazł przepis na pyszny deser z Herą w środku. Polecamy 😉

Piwne gotowanie

DSC_0202

Nikt nie lubi poniedziałków.  W poniedziałki nie idzie nawet pisanie.  Zróbcie pudding, a będzie lepiej. Idealnym rozwiązaniem będzie, gdy ktoś zrobi go za Was, przyniesie do łóżka, wraz z kubkiem mocnej, gorzkiej kawy. Może poniedziałek nie stanie się od tego sobotą, ale przynajmniej się najecie.

Na zdrowie i smacznego!
Magda i Alicja

DSC_0215

Składniki:

0,5 l piwa typu Coffee Milk Stout (polecamy Here z browaru Olimp)
5 croissantów (może być też chałka, słodka bułka)
250 ml śmietany 30%
7 jajek
3-4 łyżki cukru (można pominąć)
masło do wysmarowania formy

Przepis:

Smarujemy formę masłem, rogaliki rwiemy w mniejsze kawałki i układamy w formie. Jajka, śmietanę i cukier ubijamy na gładką masę, dodajemy piwo. Croissanty zalewamy mieszaniną i wstawiamy do pieca. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez 40 minut, przykryte folią aluminiową. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię. 
Najlepiej smakuje na świeżo.

Piwa do gotowania dostarcza Setka Pub, Św. Marcin 8…

View original post 1 słowo więcej

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s