Jakie piwo do rogala?

Dziewczyny z Posen przypominają jak świętować imieniny naszego piwowara 😉

Piwne gotowanie

rogal numer 1

Rogal idealny – pierwsze miejsce w rankingu gazety

11 Listopada – Imieniny ulicy Święty Marcin

My Poznaniacy dobrze wiemy jak powinien wyglądać, pachnieć i smakować rogal idealny. Ze wzgardą spojrzymy na rogalowe udajce – nie zdzierżymy fistaszków ( co gorsza wiórków kokosowych) , czarnego maku czy ciasta drożdżowego.
Dzisiaj zamiast tradycyjnej szneki z glancem w pracy zjadałam się pysznym rogalem świętomarcińskim. Kto jadł ten dobrze wie jak smakuje, kto nie jadł – rogal świętomarciński to wypiek dość słodki i sycący, wuchta białego maku, pokruszony biszkopt, rodzynki delikatnie kontrastują z całością, niebo w gębie, i tyle.

Zatem, jaki piwo do rogala? Nasze typy:
1. Browar Olimp – Hera (Coffee Milk Stout)
2. Pracownia Piwa – Crack (American Dry Stout)
3. Pinta Dyniamit – (Dyniowe Ale)

Hera – wybór wyjątkowo oczywisty: będąc młodsza rogale pałaszowałam zapijając ciepłym mleczkiem, obecnie raczej kawą
Crack – ponieważ obecna warka totalnie mnie rozłożyła nas na łopatki.

View original post 49 słów więcej

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s